40 Kent u die uitdrukking?

31 december 2020

Door Wim Zeegers

Kent u die uitdrukking? Daarmee begint dominee Gremdaat zijn conferences. Dat zou u, als lezer, op de gedachte kunnen brengen dat dit een humoristisch stuk wordt. Ik moet u teleurstellen.

In mijn jeugd werden we alleen tegen pokken ingeënt; litteken ter grootte van een dubbeltje op de bovenarm. In militaire dienst tweemaal DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus, polio). De meesten jongens gingen fluitend verder, maar sommigen werden zó ziek, dat ze naar het militair hospitaal in Utrecht werden gebracht. Heb destijds als Rotarian nog meegedaan met de actie ‘polio de wereld uit’. Toen was mijn vertrouwen nog onbeperkt. Inmiddels denk ik er wat genuanceerder over. En als je nu wilt weten, hoeveel vaccinaties kinderen tegenwóórdig krijgen, dan moet je voor de details naar de website van de overheid:

https://rijksvaccinatieprogramma.nl/document/vaccinatieschema-rijksvaccinatieprogramma

Het zijn er welgeteld 14, waarvan 7 zogenaamde cocktails.

(Ik kreeg er dus 3, waarvan 2 cocktails).

Er is geen voorlichting, laat staan eerlijke voorlichting naar de bevolking toe over de verschillende vormen van de nieuwe vaccins, over de effectiviteit, over welk vaccin voor wie geschikt is, over hoe lang werkzaam en over de mogelijk schadelijke gevolgen. En die gevolgen waren er in het verleden en zullen er ook in de toekomst zijn.

Er bestaat grote onbekendheid met betrekking tot de Amerikaans wetgeving inzake vaccins. Die raakt ons echter ook, want de contracten met de industrie zijn geheim, omdat daarin afspraken staan over de aansprakelijkheid. 

(Er werd beweerd dat de geheimhouding nodig was vanwege concurrentie overwegingen. De medewerkers van een Belgische staatssecretaris zetten de prijzen echter in een Twitter-bericht: zes leveranciers; de goedkoopste €1,78 en de duurste €18,00 per dosis. Factor 10).

The National Childhood Vaccine Injury Act (NCVIA) is in 1986 tot stand gekomen, nadat ouders met succes claims hadden ingediend tegen vaccin-producenten bij rechtbanken (met jury), over schade die was toegebracht aan hun kinderen ten gevolge van de toediening van het DPT vaccin (Diphteria, Pertussis en Tetanus). Dat liep zodanig in de papieren dat fabrikanten er de brui aan wilden geven en dreigden te stoppen met de productie. Hierdoor kwam de zogenaamde herd immunity (een vorm van bescherming door massavaccinatie) in gevaar, vond de overheid. En dus werd het in deze wet zó geregeld: de farmaceutische industrie is immuun verklaard voor welke aansprakelijkheid dan ook.

Maar ja, die ouders moesten met hun klachten toch érgens naar toe kunnen en liever niet naar allerlei rechtbanken met jury’s. Dus kwam er een nevenwet: The National Vaccine Injury Compensation Program (VICP of NVICP), gefinancierd door de overheid, dus door de belastingbetaler. De klachten moeten worden ingebracht bij de U.S. Court of Federal Claims, in de volksmond Vaccine Court genoemd, maar dan wel zonder jury (dat was met opzet zo gedaan, omdat jury-rechtbanken over het algemeen hogere schadeloosstellingen toekennen).

Daar komt bij dat veel Amerikanen:

  • net als u, nog nooit van deze wetgeving hebben gehoord 
  • niet in staat zijn hun problematiek te verwoorden, laat staan te documenteren
  • niet weten dat de klacht ‘autistisch spectrum’ niet ontvankelijk is bij het Court (zie hiervoor de informatie over de Staat Rhode Island verder in dit bericht) en deze mensen dus bij voorbaat kansloos procederen
  • het voorschot voor een advocaat niet kunnen betalen

Deze collateral damage wordt in Nederland stelselmatig gebagatelliseerd, zelfs ontkend. De Amerikaanse overheid is daar echter volledig transparant over. Op haar website kun je precies zien welke vaccins welke schade hebben veroorzaakt en hoe hoog de schadevergoedingen zijn die daarvoor zijn uitgekeerd.

De teller staat 1 november 2020 op $ 4.484.709.478,09. Je moet even kijken, maar dan zie je: inderdaad, bijna vier-en-een-half miljard dollar… 

https://www.hrsa.gov/sites/default/files/hrsa/vaccine-compensation/data/data-statistics-report.pdf

De procedures duren gemiddeld vijf jaar.

Maar hier blijft het niet bij. Nadat door een whisteblower (in Amerika geniet een klokkenluider – in tegenstelling tot ons land – wettelijke, vergaande bescherming) grootscheepse fraude was blootgelegd bij het CDC (the Centers for Disease Control, (and Prevention, zetten ze er tegenwoordig bij), was dat voor de Staat Rhode Island aanleiding om het Congress voor te stellen om de wet NCVIA in te trekken. Hier leest u er alles over:

https://vaccineimpact.com/2018/rhode-island-urges-congress-to-repeal-law-protecting-big-pharma-from-vaccine-injuries-and-deaths-subpoena-cdc-whistleblower/

Nee, inderdaad, daar heeft u niets over in de media hier te lande gelezen. Het blinde geloof in enting is begrijpelijk, de door de media enerzijds dagelijks aangewakkerde angst draagt daar zeker aan bij en anderzijds het tot in den treure beleden mantra van ‘deskundigen’: entingen zijn ‘veilig en effectief’… En waag het niet ook maar enige kritische vraag te stellen! 

En dit is nog niet alles. In de ‘claimwet’ is een Vaccine Injury Table (VIT) ogenomen, waarin staat welke claims in aanmerking komen voor schadevergoeding. Er is continu een strijd gaande tussen degenen die steeds verdere beperkingen willen aanbrengen en degenen die dat natuurlijk tegen willen houden, de vertegenwoordigers van de slachtoffers. Hier leest u hun pleidooi: https://www.nvic.org/cmstemplates/nvic/pdf/accv/nvic-request-for-transparency-2020-proposed-table-changes.pdf

Nu er druk wordt uitgeoefend – door wie laat ik nu in het midden – om desnoods onvoldoend geteste vaccins tegen het virus op onze markt te brengen, en de bevolking of delen ervan – direct of indirect – te verplichten een enting te ondergaan, is enige kritische opstelling niet ongepast, toch? Want ziet u het voor u? Ruim 7 miljard mensen enten tegen almaar muterende virussen? En vraagt u zich ook niet af waarom geen enkele deskundige de vraag stelt – laat staan deze beantwoordt – hoe je de weerstand van mensen kunt verhogen, hun immuunsysteem kunt versterken?

In Nederland kennen we overigens ook een grote schadepost door vaccinaties. Dat is met Pandemrix gebeurd. Dit kan narcolepsie (slaapziekte) veroorzaken.

Het British Medical Journal (BMJ) publiceerde op 20 september 2018 dit artikel: Pandemrix vaccine: why was the public not told of early warning signs?

BMJ 2018; 362 doi: https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3948

Op 21 september 2018 publiceerde NOS hierover: https://nos.nl/l/2251454

Citaat: “Hoewel het niet onomstotelijk vaststaat dat de vaccinatie met Pandemrix de narcolepsie veroorzaakt heeft, lijkt dat volgens de meeste onderzoeken wel het geval. Het kabinet heeft in de begroting voor 2019 (https://nos.nl/artikel/2251232-ministerie-trekt-miljoenen-uit-voor-schikkingen-na-vaccin-mexicaanse-griep.html) een bedrag van vijf miljoen euro opgenomen voor schikkingen met de slachtoffers. Maar de regering erkent geen aansprakelijkheid, omdat volgens staatssecretaris Blokhuis de wetenschappelijke discussie nog volop loopt.”

Kent u die uitdrukking?

“You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time” (Abraham Lincoln)