Media

Volop aandacht ‘in de media’ voor Stille Slopers, hieronder een paar voorbeelden.

Spiegelbeeld magazine
Spiegelbeeld is een onafhankelijk tijdschrift dat maandelijks een gevarieerd aantal artikelen en vaste rubrieken publiceert over bewustwording, gezondheid, maatschappij en wetenschap. Het blad verschijnt 11x per jaar en wordt verspreid over Nederland en België. In de editie van februari 2020 een artikel over vitamine C, een behoefte afhankelijke vitamine. De behoefte van een lichaam aan vitamine C wisselt in de tijd. Mensen kunnen het bovendien nooit in de exact benodigde mate via voeding binnenkrijgen. Een chronisch tekort aan deze vitamine kan dodelijk zijn; grote doses zouden in bepaalde gevallen levensreddend zijn geweest.

+Gezond
Plus Gezond verschijnt 6x maal per jaar (oplage 150.000 ex) en bevat “tips & tricks die het leven relaxter en leuker maken“. Inspiratie voor een lang en gezond leven, “een heel leven lang Plus Gezond“. In de november-editie van 2017 leest u meer over Bore-out, hoe u “supersimpel Succesvol” kunt zijn, maar ook over “De wonderlijke werking van wietolie“. Vanaf bladzijde 24 een artikel van de hand van de schrijver van Stille Slopers: Wim Zeegers.
Afbeelding van het artikel over vitamine A

De Natuur Uw Arts
Elke twee maanden verschijnt het magazine ‘De Natuur Uw Arts‘, het magazine voor de donateurs van de Stichting Natuurlijk Welzijn (opgericht in 1976). In dit blad vindt u actuele informatie, overzichtelijk en op een prettig leesbare wijze gepresenteerd. Er wordt veelvuldig aandacht geschonken aan goede voeding en gezonde leefstijl, belangrijke factoren voor een lang en lichamelijk prettig leven.De Natuur Uw Arts cover

De stichting heeft zich altijd actief ingezet voor de integratie van ‘alternatieve geneeswijzen’ met de ‘reguliere geneeskunde’ en is inmiddels uitgegroeid tot een adviescentrum voor natuurgeneeskunde. Dankzij een vaste kern van donateurs en met de belangeloze medewerking van een aantal artsen en vrijwilligers is de stichting in staat om de – niet op winst gerichte – activiteiten te verrichten. In de uitgave van september/oktober 2017 leest u een artikel van de hand van de auteur van Stille Slopers, met de focus op cholesterolverlagers, zgn. statines. Klik op de afbeelding als u (een deel van) het artikel wilt lezen, word donateur van Natuurlijk Welzijn als u het blad in z’n geheel wilt lezen – van harte aanbevolen! Klik hier voor meer informatie.

Ik Kies Natuurlijk
“Ikkiesnatuurlijk.nl biedt (online) activiteiten gericht op natuurlijke, veilige, duurzame, groene, milieuvriendelijke, spaarzame en eerlijke producten en of diensten. Voor de informatie op deze website maken we gebruik van de kennis en ervaring van de hiervoor speciaal opgeleide deskundigen in de meest brede zin van het woord. Met deze website willen we voorzien in de informatiebehoefte van de Nederlander in de hoop en verwachting hiermee een bijdrage te leveren aan de kostenbesparende en gezonde ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de gezondheid van mens, dier en milieu.”

ikkiesnatuurlijk.nl

Met de vermelding van Stille Slopers in de nieuwsbrief van juli/augustus 2017 realiseren ze in één klap een groot deel van hun doelstelling: “voorzien in de informatiebehoefte van de Nederlander in de hoop en verwachting hiermee een bijdrage te leveren aan de kostenbesparende en gezonde ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de gezondheid van mens“.

Esthé Magazine
“Esthé biedt beautyprofessionals hét inspirerende kennisplatform waar alles samenkomt. Verdieping in het magazine, interactie online met experts en persoonlijk contact tijdens events. Esthé blijft zich ontwikkelen en biedt deskundige inhoud en vernieuwende inspiratie. Esthé is no-nonsense, educaties, praktisch en onafhankelijk. Esthé: verdieping en vaktechniek, educatie, gezondheid, producten, business en influencers.” Aldus BDU, de uitgever van dit vakblad, nr. 5 (mei 2017).

Cover Esthé Magazine mei 2017

Zoals Toine de Graaf in het slot van dit artikel schrijft: “Als (aankomende) ouderen in je salon net zo goed gaan eten en ijverig voedingssupplementen gaan slikken als Wim Zeegers, maken ze misschien minder vaak een afspraak. Maar… hun gezondheid vaart er waarschijnlijk wel bij.

Leestip in Esthé

Frontier
Frontier World, opgericht in 1995 onder de naam Frontier Sciences Foundation, heeft zich tot doel gesteld informatie op het gebied van de ‘grenswetenschappen‘ te verzamelen en te verspreiden. Frontier World is uitgegroeid tot een Nederlands- en Engelstalige uitgever met meer dan zestig boeken in het fonds, alsook een boekwinkel in het hart van Amsterdam: Frontier Bookshop, Marnixstraat 82. Frontier handhaaft nog steeds de oorspronkelijke producten, met name het tijdschrift Frontier Magazine (een “eigenwijs opinieblad“) en de boekencatalogus, die eveneens via het internet te raadplegen is.

In de uitgave van mei-juni 2017 aandacht voor Stille Slopers, “Herontdekt: vitamine D“. Frontier schrijft in de samenvatting:

Vitamine D is ‘ontdekt’ in de jaren twintig van de vorige eeuw, na de vitamines A, B en C. Daarom D. Al gauw hadden slimme jongens van Big Pharma in de gaten dat hier een groot gevaar op de loer lag; goedkoop spul dat het gebrek aan zonlicht kon compenseren en mensen gezond kon houden. Er zijn dan ook vele pogingen gedaan om vitamine D uit de markt te halen. Amerikaanse rechters hebben dat tot nu toe steeds weten te voorkomen. Wel is een truc uitgehaald.

De rest leest u in dit bijzondere blad, online te bestellen voor slechts €5,95.

FrontierMagazine mei-juni 2017 cover

Spiegelbeeld magazine
Spiegelbeeld is een onafhankelijk tijdschrift dat maandelijks een gevarieerd aantal artikelen en vaste rubrieken publiceert over bewustwording, gezondheid, maatschappij en wetenschap. Het blad verschijnt 11x per jaar en wordt verspreid over Nederland en België. In de editie van mei 2017 maar liefst drie pagina’s over vitamine D, n.a.v. Stille Slopers: ‘Vitamine D herontdekt’. U kunt het magazine online bestellen – of u bestelt het boek

Spiegelbeeld magazine 201705 collage

Ortho
In het blad ortho 2-2017 wordt Stille Slopers vernoemd: “Rake boektitel”. Op dezelfde pagina: premier “Rutte gaat orthomoleculair“, hij slikt elke dag een multi en vitamine D. En tijdens de campagne ’s middags nog één…

Ortho 2-2017 pagina 43

Nederlands Oogheelkundig Gezelschap
In het kader van het 125-jarig bestaan van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) vond van woensdag 29 maart tot en met vrijdag 31 maart een internationaal symposium plaats in het MECC te Maastricht. Vitamine A is belangrijk voor gezonde ogen, in de congreskrant plaatste de redactie een artikel gebaseerd op een hoofdstuk uit Stille Slopers onder de kop: “Voldoende vitamine A: hoe dan?

Congreskrant NOG 20170329 header

Fit met Voeding
Het weekblad Fit met Voeding (week 13, 27/3-2/4) plaatste een groot artikel gebaseerd op een hoofdstuk uit Stille Slopers: “Onderschat: vitamine A”. Fit met Voeding is al 25 jaar hét tijdschrift over voeding en gezondheid van Dr. Gert Schuitemaker. Zijn motto is: ‘Eerst voeding, dan medicijnen‘. Al tijdens zijn apothekersstudie zag Schuitemaker in dat ‘de patiënt‘ in het algemeen beter geholpen is met goede voeding, inclusief voedingssupplementen. Hij kent na 30 jaar beide kanten: die van medicijnen en van voedingssupplementen. De artikelen in Fit met Voeding zijn bedoeld om de lezer te helpen de gezondheid te verbeteren en de noodzaak van medicijngebruik zo lang mogelijk uit te stellen. Een jaarabonnement kost u slechts €33,55 maar als u wilt kunt u online ook een los exemplaar van deze editie bestellen, mét het artikel over Vitamine A (slechts €5,45 inclusief verzendkosten).

Stad Wageningen
Op 29 maart 2017 bracht weekkrant ‘Stad Wageningen’ verslag uit: Wageninger Wim Zeegers komt met het boek ‘Stille Slopers’. Via deze link kunt u het artikel van Jan Boer nalezen.

Stad Wageningen screenshot