28 NO DEATHS FROM VITAMINS. None.

24 december 2019 – Wim Zeegers

Met de regelmaat van de klok verschijnen er in de media berichten over de veronderstelde gevaren van voedingssupplementen. Deze worden meestal pillen genoemd. Onderbouwd worden deze berichten nooit. Maar voor de sceptici, de schamperaars en de ontkenners is het gefundenes fressen, want: zie je wel!

Ik schreef in mijn vorige column over ‘Teun in de Monitor over voedingssupplementen’.

Citaat: “Vallen er ook doden door voedingssupplementen? Ik kan er geen aanwijzingen voor vinden. Het laatste bericht is al weer van 2008: “No Deaths from Vitamins, Minerals, Amino Acids or Herbs. Poison Control Statistics Prove Supplements’ Safety.”

Ik had wellicht beter moeten zoeken. Maar gelukkig zijn er mensen die dat beter kunnen. Hier is de actuele stand van zaken in 2019:

NO DEATHS FROM VITAMINS. None.

Supplement Safety Confirmed by America’s Largest Database by Andrew W. Saul, PhD, Editor (OMNS December 16, 2019)

The 36th annual report from the American Association of Poison Control Centers shows zero deaths from any vitamin. Supporting data is in Table 22B, p 1412-1413, at the very end of the report published in Clinical Toxicology. [1] It is interesting that it is so quietly placed way back there where nary a news reporter is likely to see it.

But wait, there’s more: lees hier het gehele artikel met de referenties.